Γοητεία σημαίνει ολοκλήρωση...pic. by Geza Farago

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Αντηλιακή προστασία από τώρα

Ζούμε σε μια ευλογημένη ηλιόλουστη χώρα και ήδη ο μαρτιάτικος ήλιος λάμπει δυνατά. Το φως το ήλιου είναι απαραίτητο για το σχηματισμό της βιταμίνης D και συντελεί στη χαρά και στην αισιοδοξία, χαρακτηριστικά που έχουμε από τη φύση μας εμείς οι Έλληνες όσα δεινά και αν περνάμε. 
Όμως ο ήλιος κρύβει και κινδύνους, ένας από τους οποίους είναι η φωτογήρανση που αποτελεί σημαντικό παράγοντα γήρανσης. Ένα δέρμα χωρίς αντηλιακή προστασία εμφανίζει ρυτίδες, καφέ κηλίδες και μοιάζει αφυδατωμένο χωρίς λάμψη και φρεσκάδα. Για να μη μιλήσουμε για τον κίνδυνο του καρκίνου του δέρματος που ελλοχεύει. Δεν θα σας συμβουλεύσω να χρησιμοποιείται αντηλιακή προστασία όλο το χρόνο γιατί είναι κάτι που αμελώ και γω τις κρύες ή βροχερές χειμωνιάτικες μέρες ενώ γνωρίζω ότι ο ήλιος κάνει τη ζημιά του ακόμα και με συννεφιά. Θα σας παροτρύνω όμως να αρχίσετε από σήμερα κιόλας να φοράτε ένα καλό αντηλιακό με 30 δείκτη προστασίας, ο οποίος είναι αρκετός για την πόλη, και να μην το αμελείτε ποτέ! Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, κάντε τη ρουτίνα ομορφιάς και αντηγήρανσης το βράδυ με καθαρισμό, ορό και κρέμα και το πρωί βάλτε μόνο το αντηλιακό σας και κάποιο foundation από πάνω, αν χρειάζεται. 
Προσωπικά επιθυμώ να στηρίζω τις ελληνικές εταιρίες όσο μπορώ και χρησιμοποιώ δυο πολύ καλές αντηλιακές κρέμες που δεν με έχουν διαψεύσει ποτέ. Η μία είναι της Frezyderm, η Second Skin Velvet Technology 30 spf, μια κρέμα με πρωτοποριακή υφή διάφανου, βελούδινου τζελ που γίνεται ένα με την επιδερμίδα, δημιουργεί ματ εφε και αποτελεί εξαιρετική βάση για το μακιγιάζ. Τη βρίσκετε εύκολα στα φαρμακεία. Και η δεύτερη είναι η Sun Film spf 30, μια αντηλιακή με χρώμα πάλι με υφή τζελ και καθόλου λιπαρή, της επαγγελματικής εταιρίας Juliette Armand. H Juliette Armand είναι μια ελληνική εταιρία με επαγγελματικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε πολλά ινστιτούτα αισθητικής. Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να μου στείλετε e-mail στο vickymarple2@gmail.com. 
Η κρέμα με χρώμα με βολεύει πολύ τα πρωϊνά που βιάζομαι, οπότε σε 10 λεπτά έχω ξεμπερδέψει και με το μακιγιάζ και με την αντηλιακή προστασία. Η συγκεκριμένη παρέχει ελαφριά κάλυψη και ομοιομορφία. Όσο προχωράει η άνοιξη και οδεύουμε προς το καλοκαίρι θα ξανακάνω αναλυτικές αναρτήσεις για το θέμα της αντηλιακής προστασίας. Προς το παρόν μην ξεχνάτε να χαμογελάτε και να φοράτε το αντηλιακό σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιά είναι η γνώμη σου? What is your opinion?I would be glad to see your comment...