Γοητεία σημαίνει ολοκλήρωση...pic. by Geza Farago

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου στο σπίτι


Οι έντονοι ρυθμοί ζωής και η έλλειψη χρημάτων δεν επιτρέπουν τις συχνές επισκέψεις σε ινστιτούτο αισθητικής για μια ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου. Παρακάτω σας περιγράφω μερικά απλά βήματα για πλήρη περιποίηση στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα.
 1.Αφαίρεση μακιγιάζ με γαλάκτωμα ή με νεράκι micellaire
Αν το μακιγιάζ είναι βαρύ, προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσετε γαλάκτωμα. Βάλτε μια γενναία ποσότητα στο χέρι σας και απλώστε με κυκλικές ανοδικές κινήσεις, πολύ απαλές, σε όλο το πρόσωπο. Αφήστε να δράσει 3 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά το πρόσωπο με χλιαρό νερό και μετά εφαρμόστε ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου. Ξεπλύνετε πάλι με χλιαρό νερό. Σκουπίστε ταμποναριστά το πρόσωπο με χαρτοβάμβακα μιας χρήσης. Οι πετσέτες μαζεύουν μικρόβια και δεν συνίστανται. Αν έχουν μείνει υπολείμματα μακιγιάζ στα μάτια αφαιρέστε με ντεμακιγιάζ ματιών ή νεράκι micellaire σε ένα βαμβάκι.
2.Τοποθέτηση τονωτικής λοσιόν
Μην παραλείπετε ποτέ αυτό το βήμα. Είναι πολύ βασικό. Βάλτε τη λοσιόν σε ένα δίσκο βαμβακιού και απλώστε στο πρόσωπο ταμποναριστά. Χρησιμοποιείστε μια λοσιόν ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας. Μια στυπτική για τα πολύ λιπαρά, μια απαλή ενυδατική για τα ξηρά και ευαίσθητα. Θα μιλήσουμε εκτενώς για τη σημασία της τονωτικής λοσιόν σε άλλο άρθρο.
3.Απολέπιση
Όχι πάνω από δύο φορές την εβδομάδα. Αμέσως μετά τη λοσιόν και χωρίς αυτή να έχει στεγνώσει. Το δέρμα να είναι νωπό. Χρησιμοποιείστε ένα προϊόν με μικρούς κόκκους που δεν γρατζουνάνε την επιδερμίδα και κάντε ήπιο μασάζ επιμένοντας γύρω από τα πλαϊνά της μύτης. Στα ώριμα ή ξηρά δέρματα απαγορεύονται οι κόκκοι. Χρησιμοποιούμε απολεπιστικές κρέμες ή υγρά απολέπισης χωρίς κόκκους. Η κοσμετολογία έχει εξελιχθεί πολύ και υπάρχουν πολλά τέτοια προϊόντα στο εμπόριο.
4.Μάσκα
Η επιδερμίδα είναι έτοιμη να δεχτεί μια μάσκα ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο του δέρματος. Πολύ της μόδας είναι και το multi-masking κυρίως για τα μικτά δέρματα που έχουν διαφορετική ανάγκη για κάθε περιοχή του προσώπου. Ενδεικτικά αναφέρω ότι οι μάσκες αργίλου είναι εξαιρετικές και πιο πολύ για τα λιπαρά δέρματα. Μάσκες με σοκολάτα ή βιταμίνη Ε ή υαλουρονικό οξύ είναι ωραίες για ξηρά ή αφυδατωμένα δέρματα. Με βιταμίνη C για θαμπά δέρματα. Υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά. Διαβάστε τις οδηγίες στη συσκευασία για το χρόνο παραμονής της μάσκας στο πρόσωπο. Και φυσικά μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας ωραιότατες μάσκες με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι (μέλι, ελαιόλαδο, φρούτα κλπ.). Βρείτε συνταγές στο διαδίκτυο. Θα σας γράψω σε άλλη ανάρτηση τις δικές μου αγαπημένες.
5.Ορός και κρέμα
Αφού αφαιρέσετε τη μάσκα ανάλογα με τις οδηγίες αφαίρεσης (π.χ. άλλες ξεπλένονται με χλιαρό νερό και άλλες αφαιρούνται με ένα χαρτομάντηλο και ότι μένει απορροφάται από την επιδερμίδα) περνάτε στην ενυδάτωση και στη θρέψη. Ένα serum (ή αλλιώς ορός) είναι απαραίτητο γιατί διεισδύει βαθύτερα από την κρέμα και κάνει πιο καλή ενυδάτωση. Οι οροί με υαλουρονικό, κολλαγόνο , ελαστίνη είναι υπέροχοι. Αφού απορροφηθεί ο ορός εφαρμόζετε την κρέμα σας με κυκλικές ανοδικές κινήσεις και δεν ξεχνάτε το λαιμό και το ντεκολτέ. Τα καλλυντικά σας θα τα επιλέγετε πάντα με βάση τον τύπο δέρματος, τις εποχιακές ανάγκες και την ηλικία σας. Αν βαριέστε τις κρέμες ματιών χρησιμοποιείστε κρέμες 2 σε 1 που στη συσκευασία αναγράφεται ότι κάνουν για πρόσωπο και μάτια.
Πιείτε μια ζεστή κούπα χαμομήλι και αφήστε τον ύπνο να ανανεώσει τα κύτταρά σας. Με αυτή τη μικρή μαγική ιεροτελεστία θα ξυπνήσετε σίγουρα πιο γοητευτικές. Εφαρμόζοντας τα βήματα αυτά έχετε κάνει μια ολοκληρωμένη βασική περιποίηση στο σπίτι που δεν διαρκεί πάνω από μισή ώρα. Αξίζει να βρίσκουμε αυτή τη μισή ώρα για τον εαυτό μας δυο φορές την εβδομάδα. Τις υπόλοιπες νύχτες παραλείψτε την απολέπιση και τη μάσκα.
Αγαπήστε τον εαυτό σας
Kisses
          Vicky

Instagram: vicky_magicblog
e-mail: vickymarple2@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιά είναι η γνώμη σου? What is your opinion?I would be glad to see your comment...