Γοητεία σημαίνει ολοκλήρωση...pic. by Geza Farago

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ


Παρά τα αναρίθμητα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις λόγω της παρατεταμένης κρίσης (capital controls, βαριά φορολόγηση, μη επιστροφή Φ.Π.Α., δυσκολία λήψης δανείων, μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών κ.α.) κάνουν φιλότιμες προσπάθειες εξέλιξης και παραγωγής εξαιρετικών προϊόντων, ισάξιων σε ποιότητα με τα ξένα brands σε αρκετές περιπτώσεις.
Στο χώρο των καλλυντικών υπάρχουν σήμερα αξιόλογες ελληνικές εταιρίες με ποιοτικά προϊόντα για όλες τις ανάγκες και όλα τα βαλάντια. Μπορεί να υστερούν κάποιες φορές στο packaging και στη διαφήμιση σε σύγκριση με ένα ισχυρό ξένο brand name όμως δεν υστερούν σε ποιότητα και αποτελεσματικότητα.
Προσωπικά θεωρώ ότι είναι χρέος μου να στηρίζω τα προϊόντα της πατρίδας μου, ειδικά σε καιρό κρίσης, παράλληλα όμως είμαι και μια απαιτητική καταναλώτρια που δεν συμβιβάζομαι με το κατώτερο και πάντα υπολογίζω τη σχέση ποιότητας – τιμής.
Έχω δοκιμάσει πολλά ελληνικά καλλυντικά και τα έχω συγκρίνει με ξένες μάρκες. Το συμπέρασμά μου είναι ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν τα εγχώρια από τα εισαγόμενα. Υπάρχει πληθώρα ελληνικών καλλυντικών, αγνών, καινοτόμων, με ωραίες φόρμουλες, αποτελεσματικών για κάθε τύπο δέρματος και κάθε ηλικία και ανάγκη.
Παρακάτω σας παραθέτω κάποιες ελληνικές εταιρίες καλλυντικών για να αναζητήσετε και να προτιμήσετε τα προϊόντα τους. Σίγουρα ξεχνάω αρκετές αλλά θα επανέλθω και σε επόμενο άρθρο.
§  KORRES
§  MEDISEI (με τα προϊόντα panthenol extra)
§  FREZYDERM
§  BIOTEN
§  BODY FARM
§  MASTIC SPA
§  SOSTAR
§  AMALTHIA
§  AVGERINOS COSMETICS (υπέροχα αρώματα!)
§  FROIKA
§  FRESH LINE
§  BIOAROMA
§  MACROVITA
§  TZIMAS COSMETICS
§  DUST AND CREAM
§  FARCOM
§  JULIETTE ARMAND
§  VALLEY
§  YELLOW ROSE
§  INTERMED
§  MADIS
§  COSMELIA

Εδώ θα σταθώ λίγο στην APIVITA, μια εξαιρετική εταιρία που προφανώς η κρίση ανάγκασε τους ιδιοκτήτες της να την πουλήσουν στον ισπανικό όμιλο Puig διατηρώντας μόνο ένα ποσοστό της καθώς και τη διεύθυνσή της. Το ευτύχημα είναι ότι η έδρα και η γραμμή παραγωγής παρέμειναν στην Ελλάδα. Στη συνείδησή μας είναι μια ελληνική εταιρία που όλοι έχουμε αγαπήσει τα προϊόντα της και συνεχίζουμε να τα αγοράζουμε.
            Οι ελληνικές επιχειρήσεις που ανέφερα εδώ είναι ελάχιστες και μόνο αυτές που έχω δοκιμάσει τα καλλυντικά τους. Συνεχίζω όμως να ψάχνω για δοκιμή και άλλα ελληνικά καλλυντικά και σας προτρέπω να κάνετε το ίδιο. Δώστε το πολύτιμο ευρώ σας στα ελληνικά προϊόντα, στη χώρα μας, στον φίλο, στο γείτονα, στον συγγενή που εργάζεται σ’ αυτές τις εταιρίες, χωρίς να στερηθείτε την ποιότητα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιά είναι η γνώμη σου? What is your opinion?I would be glad to see your comment...